Natural Training Center Karlshamn

Om oss


Vi på Natural Training Center älskar rörelse i alla dess former och vi brinner för att hjälpa andra få alla de fördelar som smart, varierad och individuellt anpassad träning ger. Det är vår uppfattning att:


  • Medveten, regelbunden och varierad träning kommer att förbättra alla andra aspekter av livet.


  • Träning bör anpassas efter vad individen behöver, gillar och är förberedd för.


  • Träning och rörelse behöver bli något positivt och glädjefyllt snarare än ett tungt måste för att kunna bidra till långvarig förändring.


  • Den mänskliga kroppen mår bra av variation i rörelse och vi tror på att utveckla en bred bas av färdigheter och rörelser, även om det slutgiltiga målet tillslut är specialisering.På Natural Training Center vill vi ge Dig chansen att använda Din kropp utifrån Dina förutsättningar oavsett om Du är senior, kontorsarbetare eller elitidrottare. Hos oss är alla välkomna, det enda som behövs är en vilja att röra på sig!


Välkomna!

BEHANDLING

Leg. Naprapat

JESPER SOHLSTRÖM

På Natural Training Center kan vi erbjuda naprapatbehandling.


Naprapat:

En naprapat behandlar besvär i de delar av kroppen som rör sig, det vill säga muskler och leder. Det kan vara stelheter, smärtor, obehag och så vidare. Olika behandlingstekniker används beroende på vad som orsakar besvären.


För oss här på NTC är det viktigt att ta reda på, och behandla, orsaken till att något besvärar. Orsaken är alltid olika på olika personer, och därför är det viktigt att både undersökningen och behandlingen blir individanpassad. Ofta sitter inte grundorsaken till besvären där man just nu har sina besvär. ”Där du tror att det är, är det inte”


Målet är att få tillbaka rörlighet och funktion i hela kroppen.


Undersökning:

Vid första behandlingen sätt mycket av tiden åt att ta reda på varför besväret/-en har uppkommit. Naprapaten ställer en hel del frågor om till exempel hur länge, var, när, hur det är besvärligt.Det görs också en hel del tester för att ta reda på så mycket som möjligt. Dels testas funktionen i det område som besvärar, till exempel ryggen, höften, skuldran etcetera, och dels undersöks och testas andra områden i kroppen som kan påverka det besvärande området. Testerna är också till för att utesluta allvarligare besvär.


Behandling:

Beroende på vad som har hittats vid undersökningen så används olika tekniker för att behandla besvären.Ofta är det en kombination av muskulär- och ledbehandling. Den muskulära behandlingen kan bestå av tryck i krampande muskler, töjning/stretching, massage.Ledbehandlingen kan bestå av töjning, mobilisering eller manipulering av leder.

Behandlingen går ut på att få tillbaka normal rörlighet i leder och få musklerna att samarbeta bättre.


Hemövningar:

En viktig del av behandlingen är att göra övningar hemma. Ofta består hemövningarna av olika stretch-, rörelse- och/eller muskelaktiveringsövningar.Hemövningarna är till för att besvären skall minska så fort som möjligt